Esszépályázat 2018

Esszépályázat 2018

MTA Miskolci Területi Bizottságának Filozófiai Munkabizottsága
ME BTK Antropológiai és Filozófiai Tudományok Intézete

A Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottságának Filozófiai Munkabizottsága és a Miskolci Egyetem Bölcsészettudomány Karának Antropológiai és Filozófiai Tudományok Intézete a 2017/2018-as tanévben is esszépályázatot hirdet olyan középiskolai tanulók részére, akiket érdekelnek a filozófia és az etika által felvetett kérdések, továbbá van véleményük, amelyet szívesen meg is osztanának másokkal. A versenyzőktől 5-15 oldalas dolgozatokat várunk, amelyben az aktuális pályázati kérdések közül választott témáról írnak. A felvetett problémák egy része igazodik az aktuális közéleti és kulturális eseményekhez, így a leendő pályázónak nem kell azt éreznie, hogy csak elvont témákról írhat – a lehetőségek közül olyan témát választhat, amely a legközelebb áll hozzá, és nagy szabadságot élvez a feldolgozás módjában is.

ESSZÉPÁLYÁZATI  KÉRDÉSEK – 2018

A pályázóknak lehetőségük van arra, hogy az eredményhirdetés után a dolgozatukat az egyetem intézeti tanszékén nyilvános egyetemi előadás keretében mutassák be. A legjobb dolgozatokat díjjal jutalmazzuk – az I. helyezett 15 eFt, a II. helyezett 10 eFt, a III. helyezett: 5 eFt értékű könyvutalványban részesül.

A pályamunkák beküldésének határideje: 2018. február 28. Arra kérjük a pályázókat, hogy az elektronikusan vagy postai úton küldött dokumentumokat lássák el az „ESSZÉPÁLYÁZAT – 2018” jeligével, továbbá a pályázók azonosítását és elérhetőségét biztosító információkkal. Ez utóbbiak közé tartozik a pályázó középfokú oktatási intézményének neve és címe is. Adott esetben, kérjük, adja meg a pályázat elkészítéséhez segítséget nyújtó felkészítő tanár nevét is.

Cím: Miskolci Egyetem, Antropológiai és Filozófiai Tudományok Intézete — 3515 Miskolc–Egyetemváros; B/2. ép. 208.
Tel.: (46) 565-219
E-mail: bolmagdi@uni-miskolc.hu
Web: http://filozofia.uni-miskolc.hu